Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2009

Ζήτω το Πολυτεχνείο ή η Χούντα;

Βρίσκομαστε 3 μέρες πριν από την επέτειο του Πολυτεχνείου. Αυτή η ημέρα ήταν μία σημαντική μέρα για τους κατοίκους αυτής εδώ της χώρας όπου ζούμε, καθώς υπήρξε η αρχή του τέλους της δικτατορίας των συνταγματαρχών στην Ελλάδα. 36 χρόνια μετά μόνο το τέλος μιας τέτοιας εποχής δεν βλέπω. Αντίθετα, βλέπω μία κυβέρνηση που με πρόφαση την ασφάλεια του πολίτη, καταργεί οποιαδήποτε πολιτική διεργασία συμβαίνει στους πανεπιστημιακούς χώρους.
Χθες το πρωί, ενώ οι φοιτητές πήγαιναν κανονικά στις σχολές τους να παρακολουθήσουν μαθήματα της σχολής τους, εκδηλώσεις με αφορμή το Πολυτεχνείο αλλά και συνελεύσεις των φοιτητικών τους συλλόγων, αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονταν έξω από τις σχολές του κέντρου, -Πάντειο, Νομική, ΑΣΟΕΕ και Παιδαγωγικό (Παλαιό Χημείο)- ενημερώνοντας τους φοιτητές ότι οι σχολές θα παραμείνουν κλειστές (τουλάχιστον σε Νομική, Παιδαγωγικό και Πάντειο αυτό συνέβη πραγματικά, στις υπόλοιπες δεν γνωρίζω με σιγουριά). Και ο λόγος; Αποφυγή επεισοδίων!!!!! Βάζουμε λουκέτο στις σχολές έτσι ώστε να αποφύγουμε τα επεισόδια!Πραγματικά δεν έχω λόγια για την ευφυή σκέψη του κύριου Χρυσοχοΐδη, ο οποίος ισχυρίζεται ότι βρίσκεται δίπλα στον πολίτη όπως και για την σύμπραξη των πρυτανικών αρχών σε αυτό το θέατρο του παραλόγου.
Επιπλέον,σας ενημερώνω ότι φέτος η Ελληνική Αστυνομία θα είναι διακριτική, καθώς θα συμμετέχουν μόνο 6.500 αστυνομικοί (πέρσυ ήταν περίπου 7.500), οπότε να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο! Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Ελευθεροτυπίας, γίνονται εκτιμήσεις των αρμόδιων υπηρεσιών, σύμφωνα με τις οποίες δεν προβλέπεται εκδήλωση οξείων αντιδράσεων από χώρους που ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχ. Χρυσοχοΐδη αποκαλεί «βανδάλους και χούλιγκαν». Γενικότερα προβλέπουν ένα σχετικό ήπιο κλίμα στον εορτασμό εξαιτίας των «γόνιμων συνεννοήσεων που έχουν γίνει με πολιτικούς και κοινωνικούς χώρους, αλλά και με την εκπαιδευτική κοινότητα». Τόσο γόνιμες συνεννοήσεις που δεν ενημέρωσαν τους φοιτητές και έπρεπε να βάλουν αστυνομικούς έξω από τις σχολές γι'αυτό! Από πότε η αστυνομία εφαρμόζει τις αποφάσεις των πρυτάνεων;Με ποιό δικαίωμα κλείνουν τις σχολές και καταργούν με αυτό τον τρόπο τις συλλογικές διαδικασίες που λαμβάνουν χώρα εκεί; Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η Πάντειος, στην οποία ήταν προγραμματισμένη συνέλευση και δεν έγινε λόγω του αιφνιδιαστικού κλεισίματός της.
Μάλλον έχουμε μπερδέψει τι τιμούμε και τι πρέπει να θυμόμαστε την ημέρα του Πολυτεχνείου...

8 σχόλια:

navarino-s είπε...

Μπράβο lagartaki μου για την ανάρτηση σου! Αναδεικνύεις ένα δείγμα γραφής για το πως σκέφτονται κάποιοι να επιβάλλουν την τάξη! Πολύ εύστοχη η τελευταία σου πρόταση:
"Μάλλον έχουμε μπερδέψει τι τιμούμε και τι πρέπει να θυμόμαστε την ημέρα του Πολυτεχνείου..."
Να είσαι καλά!

lagarto είπε...

ευχαριστώ ναβαρίνο μου για τα καλά σου λόγια!
δυστυχώς στις μέρες μας, δεν έχουμε μια ορατή χούντα για να λέμε ότι αυτός είναι ο εχθρός μας.έχουμε μια κατ'επίφαση δημοκρατία που υπονομεύει συλλογικές πολιτικές διαδικασίες με έναν ύπουλο τρόπο.κι αυτό που εανέδειξα είναι ένα μόνο παράδειγμα!υπάρχουν πολλά άλλα που αγνούμε ή τα αποκρύπτουμε...

Saq είπε...

Κάθε χρόνο τα ίδια και τα ίδια. Λες και το κάνουν επίτηδες ώστε να βαρεθούμε και να μην ασχολούμαστε! Όλα έχουν σαπίσει και τα κινήματα και οι φοιτητές και φυσικά οι κυβερνήσεις.

the monkeys είπε...

(lagarto pote to egrapses auto?twra to eida!:P)
wraio post!mono 6.500??wow diakritikotatoi!ki ola ayta sth poreia tou polutexneiou entantia sthn xounta,thn katapiesh thn aneleu8eria kai thn astunomokratia!
paizei n xei kai perissoterous apo to 73!marese to telos su..kai h alh8eia einai oti entaxei dn exoume xounta al dn exoume kai dhmokratia...mpordelo einai pio epituxhs xarakthrismos!

lagarto είπε...

@newton: έχεις δίκιο ότι έχουν περιέλθει όλα σε μια παρακμή, αλλά μην ακυρώνεις κάποιες προσπάθειες.υπάρχουν προσπάθειες για συλλογικές κινητοποιήσεις και συλλογικές πολιτικές διαδικασίες αλλά δυστυχώς οι περισσοτεροι βολευόμαστε με το να μην κάνουμε τίποτα...και όπως και να το κάνουμε αυτοί που κυβερνάνε είναι και ένα δείγμα της δικής μας νοοτροπίας.
δυστυχώς αν δεν αλλάξουν συνειδήσεις δεν πρόκειται ποτέ να αλλάξει κάτι...

lagarto είπε...

@monkey1:τςτςτς!δεν ντρέπεσαι?δεν με προσέχεις!!!φτου σου!:Ρ
καλά ναι όπως βλέπεις μες την διακριτικότητα πάντα τα παιδιά!
ασε θα δούμε σήμερα τη διακριτικότητά τους...ελπίζω να μην την νιώσουμε και για τα καλά...

Tyler Durden είπε...

καλά, ασήμαντα επισόδεια και τόννοι δακρυγόνων. Αφού ζαλίστηκα ακόμα και σε πολυ μεγάλη απόσταση από τον χώρο ρίξης τους.

Ο Χρυσοχοϊδης αποδεικνύεται πιο επικίνδυνος εχθρός της (για κλάματα) δημοκρατίας, γιατί χρησιμοποιεί οργουελιανό new speak και δεν είναι άτσαλος χουντοθρεμμένος όπως οι προκάτοχοί του.

Moody είπε...

ΚΑλά είσαι.Το άλλο?Μάλλον θα κλείσουν τα σχολεία για να μην υπάρχουν κινητοποιήσεις.Λες και άμα μας χαρίσουν 2 βδομάδες θα ξεχαστεί η κρατική βία..

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ (5 μέρες ακόμα).Δυστυχώς εγώ δεν μπόρεσα να βρεθώ στις πορείες για το Πολυτεχνείο αλλά σίγουρα θα κόψω τον λαιμό μου να μαι στο λαϊκό προσκύνημα..